Alba, the queen of my heart

Alba, snart tre år är en modig tjej med en, för mig, beundransvärd integritet. Hon älskar livet, mat och hästar. När hon skrattar gör hon det med hela sin lilla kropp och genom att kasta huvudet bakåt. Ljudet får mina knän att vekna och mitt hjärta att slå volter. Ibland gör hon mig alldeles yr av glädje. Bara hon och hennes bror besitter just den egenskapen som kan vända upp och ner på hela min värld, på gott och ont. Av glädje och skratt så som oro och förtvivlan. Hennes närmaste är viktiga för henne, det har hon tydligt visat sedan hon kom och gjorde vår familj komplett. Att jag fortfarande får vara hennes favorit på listan över hennes älskade är något jag njuter av varje minut av dygnet. Det finns inte ett enda ögonblick där jag inte vill vara hennes centrum. Det är också något som jag aldrig kommer ta för givet. Den inbjudan som bor i hennes blick är något som jag alltid kommer att känna tacksamhet över.

Ibland får jag tillåtelse att fotografera henne. Albas storebror, Wille, snart fyra år, har redan tröttnat och tycker kanske inte mina rosafluffiga bilder framhäver dräkterna som föreställer Darth Vader eller Spiderman på ett rättvist sätt, det har han ju rätt i också. Jag planerar en coolare fotografering för honom, så snart jag listat ut hur den kan se ut, ska även ni få se det. Jag tänker att jag vill fotografera honom i en miljö som jag enkelt kan klippa ut honom ifrån för att sätta honom på en skyskrapa. Det är väl där Spindelmannen hänger? Hehe, hänger..

Tillbaka till den brunögda dansande tjejen på bilderna. Jag uppmuntrar henne att vara just modig, stark, känslig, bestämd, glad, ledsen, arg, ödmjuk, snäll och rolig. Ibland vill jag lyfta upp henne i famnen och tjuta ut i världen att hon är bland det vackraste jag skådat. Som om världens alla klockor skulle stanna, bara för henne. Ofta väljer jag att beundra hennes egenskaper, snarare än hennes yttre skal. Jag talar dock även om för henne hur vacker jag tycker att hon är, hur hon är fin både på insidan och utsidan. Jag berättar också för henne om att hon, liksom sin bror, är mina favoriter på denna planet. Och flera gånger om dagen säger jag antingen “Jag älskar dig” eller som vi också säger, “I love you”. Här sitter jag och hoppas innerligt, av hela mitt hjärta att det ska räcka för att skydda henne från allt ont. Fullt medveten om att även hon kommer stöta på motgångar i livet. Då hoppas jag att hon minns allt det hon är och när livet känns tufft ska vi tillsammans dansa bland blommorna och sjunga, inte för att det löser några världsproblem. Men för att så länge vi är tillsammans, ska vi också klara av allt.

Älskade dotter, tack för att jag får se världen genom dina ögon. Tack för att du är en cool och snäll lillasyster till den där idolen till storebror.

0 comments
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

  Följ med på Instagram

  Sandra Rogers

  Bröllop & porträtt
  Fine Art Photography

  välkommen!
  Vänliga ord
  Om Sandra
  Kontakt
  Galleri
  Blogg
  Instagram
  Pinterest